Main menu

  • Bibbi Kringlund

 Kanske är man enkelspårig

och tråkig- som bara sysslat med det här!

 

Det är 25 år sedan jag stod i ett restaurangkök för första gången. Samma år som jag fyllde 13 sommarjobbade
jag i köket på ett pensionat här i byn. Jag var förstås novis. Kommer ihåg pirret i magen när gäster beställde rätter
som bräckt skinka
med äggröra- en total nyhet för en bondunge som jag! Med hjälp av Vår Kokbok och lite tåga
redde jag ut flera
situationer den sommaren- och det gav mersmak!

I vuxen ålder tog sedan kockyrket mig runt i världen. Lyxmat på kryssningsfartyg varvades med genuint vilt
i svenska fjällen, kändisrätter i Berlin och SPAmat i Sunne. Efter drygt 10-år var det dags för förändring,
i Grythyttan fanns det jag sökte - en universitetsutbildning för kockar.

 

Mat och vin hänger ju ihop på något sätt. För mig blev vinvärlden en fullständig uppenbarelse, kunskaper
som berikade samtidigt som jag kunde relaterar dem till såväl matlagning som barndom. Tre år senare- 2002,
hade
jag förändrats till en vinnörd med mattänk. En fil.kand. i Restaurang- och måltidskunskap tryggade bagaget,
jag spenderade
ett år hos en vinimportör i Stockholm innan det var dags att återvända hem. Här i Västra Ämtervik,
Sunne Kommun
befinner jag mig idag. Som tur är har jag alltid gillat att resa.

 

Det är bra för med Värmland, Sverige, Vinvärlden som arbetsfält blir det ingen exakt avgränsning.
Undervisning och konsultuppdrag, dryckesprovningar, chokladprovningar, vinskribent är exempel på sådant jag
sysslar med. Jag gillar när mat och vin gör människor lyckliga- själv har jag svårt att tänka på annat. Men det
måste vara bra, annars kan det kvitta. Kan inte jag leverera det bästa genom att ständigt hålla
mig uppdaterad, då kan det också kvitta.

Enkelspårig och tråkig eller …? Det bestämmer du.


Sillegården

 De goda smakerna sätts, liksom kulturen, i högsätet på Sillegården. Bibbi Kringlund
från Kulinarika komponerar den bästa vinlistan för Sillegårdens meny.
En meny som förändras med säsongen. Ett väl valt vin till menyn blir till en
smaklig fullträff vilket är mycket uppskattat av våra gäster.

 

 

-Marianne Krönsjö

Selma Spa+

 Vi har använt oss av Bibbi Nilssons tjänster för att utföra diverse dryckesprovningar för våra gäster. Bibbi har utfört samtliga provningar med bravur och till vår fulla belåtenhet. Bibbi har tack vare sin kunskap, den enastående förmågan att roa och intressera våra gäster så att dom efter varje provning lämnat lokalen fulla med ny insikt och kunskap om mat och vin. Bibbi är mycket omtyckt av både våra gäster men även av all personal som jobbar här på Selma Spa+

 

- Tobias Isaksson / F&B Managaer