Kurs
22 Apr, kl 9-11.30
Jenny Neikell, Surtantens syrade
Tempeh är fermenterade bönor som vävs samman till ett fast block med hjälp av mögelsvampen Rhizopus. Tempeh har en fin, nötig smak som passar i många olika rätter och är utmärkt att marinera, grilla, steka eller ha i grytor. Under den här workshopen får du lära dig allt om hur du lyckas med mögelfermentering och hur råvarorna till tempeh kan varieras och kombineras. Vi pratar också om hälsoaspekter och provsmakar och tillverkar egen tempeh.

Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering och aktuell med “Stora boken om fermentering – fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier”. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att fermentera själv och får svar på alla dina frågor om tempeh. https://www.surtantens.se

Pris: 850kr p.p. Fika ingår, efter föreläsning finns lättare lunch att köpa till.

Anmälan till hej@kulinarika.se eller 070-75 00 927