Kurs
27 Apr, kl

Jonas Borssén har lång erfarenhet av grillning och bbq, kan titulera sig som både sverige- och europamästare i båda grenar. Han har skrivit flera böcker där Killen vid grillen kan nämnas som en av de bättre handböckerna som finns på marknaden.

Vi startar kl.10 med teoriavsnitt och fortsätter sedan till grillen där alla typer av köttslag hanteras, detta blir en köttig dag med tillbehör som inspirerar.  Stopp för lunch. Kl. 18 står den stora grillbuffén klar och vi kan börja äta.

Jonas berättar om grillteknik, strålningsvärme, tändmedel, bränsle, rökved, direkt och indirekt glödvärme, marinad kontra kryddblandning samt om glaze och barbecuesås. Dessutom: hur grillar du den perfekta biffen?  Genomgång av utrustning och vilka grillverktyg som är viktigast. Vad är Minionmetoden och hur grillar man ett helt lamm?

När vi är klara har alla garanterat ett ”license to grill”. 

Pris: 2 195kr/pers ink. lunch och middagsbuffé. Dryck till kommer. bs! Möjlighet till övernattning finns i våra småstugor runtom på gårdarna. Om vädret är emot oss denna dag skjuter vi på aktiviteten ca 2 veckor till 11 Maj, så boka även upp det datumet.

Anmälan till bibbi@kulinarika.se eller 0708-654264

Vi skickar värdebevis per post eller e-post. VÄLKOMMEN

O