På vår gård förädlar vi frukter och bär till dryck. Till must, kolsyrade drycker och cider. Vår främsta produkt kommer så småningom se dagens ljus i de nybyggda ändamålsenliga lokalerna, ett mousserande vin på äpple – en värmländsk champagne. Vi producerar hantverksmässigt och i små kvantiteter. Stolta över varje flaska som lämnar gården hem till er eller till en restaurang. Förstås serveras även våra produkter i matsalen här på gården.

 

Kulinarikas cider

Hantverksmässig cider med varierande alkoholhalt, på 100% äppelmust utan smak- och färgtillsatser. Först pressas must från svenska äpplen och därefter jäses de till en välsmakande torr cider. 2017 fick vår första cider, en lättcider med 2,25% alkohol, silvermedalj och blev Sveriges andra bästa cider, Spritmuseum och Riktig Cider.

Kulinarikas must

100 % pressad äppelmust, pastöriserad och utan tillsatser. Framförallt är musten gjord på äpplen, men ibland smaksätter vi med någon annan frukt, t.ex. hallon. Ibland bubblar vi till den med kolsyra. Drycken är naturligt söt.

Kulinarikas Äppelöl

Ett samarbete med Västra Ämterviks Bryggeri – en lättöl i fruktig stil. Havreale med rostad nötighet möter läskande äpplen. Beroende på säsong balanserar vi smaken med t.ex. värmländsk rabarber eller lingon.

Mathantverk

Under året skapar vi också årstidsanpassade produkter såsom lingonketchup, äppelsmör och krämiga kalla såser som vi säljer i vår butik.

Boka
bord