Äntligen öppnar vi nu upp Kulinarika på Aplungen, en mat- och vingård söder om Sunne med vacker utsikt över sjöar och odlingsmarker. Hos oss står kulinariska möten och smak i fokus. Här kan man uppleva livets goda njutningar via inspirerande provningar, matlagningskurser, en god middag eller handla med våra närproducerade produkter hem. Vi är jätteglada över att nu öppna verksamhet på den släktgård där Bibbi vuxit upp. Parallellt med husrenovering och småbarnsår startade Bibbi upp Kulinarika. Som en ren konsultverksamhet inledningsvis, som senare utökades med både catering och musteri. Nu är tiden mogen att storsatsa på gården och bjuda in besökare och mötesgrupper. Verksamheten utökas med nybyggd restaurang, aktivitetskök och produktion på plats.

I våra nya lokaler för dryckesförädling står äpplet i fokus; must, cider och mousserande vin. Glädjen är stor när den tidigare mjölkproducerande släktgården efter 30 år producerar igen. Vi är vinbönder som utvecklar vår gård med hållbarhet i fokus. Vi håller egna djur och planerar att låta äppelodlingar och annan odling växa fram på markerna runt gården. Vi brinner för att vara med och utveckla en ny hantverksmässig cider- och fruktvinstradition i Sverige. Vi vill också tydligare sätta Värmland på kartan som ett mathantverks-län och göra gården till ett nytt spännande värmländskt besöksmål.

Invigning: fredag 1 juni kl. 14–16

Upplev gården och smaka på vad den har att erbjuda.
Lyssna på Bibbi och Anders Kringlund, grundare av Kulinarika, berätta om satsningen.
Invigningstalare:Mischa Billing, jurymedlem i TV4-programmet Sveriges mästerkock.

Efter en officiell invigning  fortsätter vi eftermiddagen med mingelbuffé och goda drycker. Från 16.00 kan ni på plats köpa biljett för 100kr. Där ingår 1 glas vin/öl eller något lättalternativ samt vår mingelbuffé. Kom och gläds med oss.
Välkomna! önskar Anders och Bibbi