Här kommer på begäran en artikeln från NWT-veckan före påsk.
Den innehöll rätter lagade med lakritsrot på olika sätt. Ni som provat vin med mig vet ju att effekterna är läckra med båda vita och röda viner. Kommentarer som jag fått på dessa rätter är att desserten är supergod, klassiskt med kombinationen av citron och lakrits; svårt att sluta äta.Till desserter är lakrits enkelt att blanda i vispad grädde, funkar som sötningsmedel också då.
 
Youghurt, hallon, frö och lakritsrot är ett gott mellanmål. Blandar man samman bären frysta får man automatisk kylning ett par-tre timmar. Jag har ofta med en sådan låda när jag är på resa. 
 
Lakritssmöret gillas av många och är ju perfekt nu när grillsäsongen drar igång. Man kan göra en snabbvariant också, blanda pulver med flingsalt och krydda köttet  under grillning.
 
Fisk och lakrits har en speciellt smaskig relation. Man kan börja med att tänka in lakrits där man i vanliga fall använder fänkål, t.ex. fiskgrytor. Jag föredrar en mildare lakrits som den iranska, eller att man kryddar ytterst lite just till fisk.
 
Sedan denna artikel har jag också gjort upptäckten att rödbetor och lakrits är fenomenalt tillsammans. Lägger ut recept på det också om ni vill ha?
 
 
  • lakrits
  • lakrits i mat