England säjs vara en allvarlig konkurrent till Champagne.

YKlimatförändringar, bättre hantverk och kalkhaltiga jordmåner på sina ställen har gjort det möjligt (även Sverige har förutsättningar). 

Genombrottet kom för fyra år sedan då ett vinhus från Sussex slog ut champagnehusen i kategorin mousserande vin över 10£. Ridgeview Grosvenor blanc de blanc tog förstapriset i Decanters tävling och det blev wow i branschen. Då fanns inte vinet att köpa i Sverige, men idag gör det det.

Provade det i helgen.

Gott och fräscht, men någon champagne var det ju inte. Där fanns rejält med frukt; päron, röda äpplen, soligt, exotiskt. Upplevde hög restsötma även om vinet var torrt med läskande men mjuka syror. Ganska fylligt. Brödighet breder ut sig till en krämig känsla och ger ett vin som jag abslout gillar. 299kr är mycket pengar men det kan jag bortse från för intresseaspekten. 96051 är artikelnumret, vi pratar små partier så vänta inte för länge.  

Till detta åts löjrom på klassiskt vis och chevrégratinerade minipaprikor med färsk basilika, mycket gott, rekommenderas!

  • ridgeview
  • champagne och mousserande