Än är det inte påsk, men vi har redan smaskat på påskmat ett tag.

 Ägg med rabarbersmörsås

bild 1

orientaliskt lamm

bild 5

spätzle

bland annat

Recepten är till Vin&BarJournalen och deras påskspecial. Alla bilder är tagna av mig med telefonen, ska höra om jag får publicera artikeln här när den är klar.

I uthusen på gården finns massor av rekvisita, bakgrunder och miljöer. “Elegantruffiness” kallde Helena temat för denna gång.

Här har ni några vintips till påskmaten, passar till buffémat med typiska påskrätter och mycket grönsaker:

Leeuwenjacht Viognier Chenin blanc Grenache blanc (nr 2171), 79krFairtrade. Rättviseskyddat vin med solig, exotisk frukt och pigga syror. Medelfylligt med balanserade ekfat.

Wakefield Eighty Acres Chardonnay (nr 6349), 91kr. Melon, söt vanilj och gröna fräscha stråk. Friskt, integrerad ek, bra längd i typisk lite fylligare nya världen stil.

Mulderbosch Chardonnay (nr 6006), 119 kr Stort i doft, laddat med söta äpplen, vanilj, rostat och smörigt, lättare i smak med ett kvillrigt, gott avslut.

 

Wakefield Eighty Acres Shiraz Viognier (nr 6356), 91krModern, lite eldig, ösig men balanserad stil med björnbärsfrukt, lagerblad och ekfat.

 

Les Pious Côtes du Rhône (nr 2469), 89krEkologisk Frisk och mörkbärig, generös, kryddig, relativt fylligt, väl balanserad med sammetslena tanniner.

 

Barbera d’Alba Superiore (nr 23071), 172kr Ekologisk Plommon, körsbär, örter, fylligt med finess. Balanserat med subtila, friska syror som klingar gott i långt avslut.

 

 

  • vintips till påsk
  • påskmat
  • Kulinarika
  • Bibbi Kringlund