Förra veckan var jag reseledare till Dalarna, vi besökte olika typer av dryckesproduktion.

 


 

Oooo, vilka entreprenörer det finns ute i landet. Ta bara Tomas på Grangärdes musteri       Som byggt upp en verksamhet från ingenting till 9 anställda. Läskedryck, saft och must på färskpressade frukter och bär är nästan för bra för att vara sant. Inga tillsatser, ekologiskt odlat. Vill ha mer sådant. Vill bara ha sådant.                     Det kan väl inte va så svårt? Yvonne i Rättvik har stora kunskaper. Hon vill skapa en bättre närmiljö. Har byggt ett eget kokeri.                   I sin vackra, nybyggda stuga pressar hon, ångar och kokar frukter. Saft och sylt ska inte behöva fraktas långt när vi har så mycket omkring oss säjer hon.  Man kan faktiskt försörja sig på det. Det gör Yvonne.                   Inspirerande människor som visar att det går, man ser ju vad lyckliga de är när de gör det de vill och brinner för. Undrar jag vem av dessa som blir först ut i Värmland? Jag har mina aningar.