Sedan förra inlägget har vi fått en världsmästare i familjen, flyttlasset har gått från Stockholm till Oslo, för mästarens del alltså.

 

Vi andra  pinnar på så snabbt vi förmår och veckorna bara rullar på i ett otroligt tempo. Vi närmar oss tiden då man vill trycka på stoppknappen, å vad jag önskar att man kunde det. Ikväll skall vi  säja välkommen till våren och jag ska iallafall tänka att den inte behöver ha så bråttom.  Trots att jag påstått här att det är ikväll som man ska bjuda på nässlor, smörstekt Lake med potatiskross och rödvinsås och den ska vara gjord på hemmagjord kräftfond, så blir det inte så. Nä, vi ska äta Tacos. För inte har jag tid att skala potatis och koka sparris och göra tjusigt när det är så mycket man kan göra ute. Nu snart slår allt ut, det är en blandad känsla av stress och njutning. Jag vill hellre ha en spade i handen. Förresten så gläds jag åt att min hemmagjorda Tacokrydda görs på 30 sek. blankt och att alla numer äter den. Ungefär så här gör jag den. Räcker till 500g köttfärs: 1,5 tsk salt1 tsk spiskummin1 tsk lökpulver2 krm cayennepeppar2 tsk paprikapulver1 tsk maizenamjöl Man behöver inte mäta och det är inte superviktigt att alla ingredienser är med.  Lökpulver brukar jag skippa, tar pressad vitlök istället. Den viktigaste kryddan är spiskummin. Till efterrätt blir det saltlakrits och vitt vin. Det är gôrgôtt.  Vinet står i kylen, Argento Chardonnay (nr 6679),79kr är perfekt. Sen finns det fin- och fullakrits. Det blir nog den senare varianten. Trevlig Valborg på er alla. Välkommen sköna Maj!