För er som följer bloggen har det inte varit så mycket matinspiration på sistonde. Det beror på att jag varit helt oinspirerad att laga mat.

Vi har deffat här enligt LCHF-metoden och därmed tappar jag all kreativitet. Det är så himla tråkigt att ha riktlinjer kring sin kost, samtidigt som det är intressant att testa. Sammanfattningen är att det verkar funka på vissa, men inte på mig.

I mer än 2 månader höll jag på, strikt tyckte jag nog , men ingenting hände på vågen. Min A. däremot bara rasade i vikt. Nu är ju det här helt ovetenskapligt, jag tror att jag åt mer grönsaker än han och därmed mer kolhydrater. Fixar absolut inte bacon till frukost, för mig var det här ingenting. Jag köper resonemanget att vi äter för mycket kolhydrater idag men jag kan inte tänka mig att utesluta dem helt. Det känns inte naturligt, dessutom mådde jag illa av allt det där feta.

Anledningen till dieten är ju det som händer på Lördag! En dag i kärlekens tecken när vi samlar familj och vänner och gör slag i saken! Här har planerats en hel del. Vilka resurser vi har omkring oss, oj,oj,oj! Nu räknar vi ned och har också återställt kosten till det normala. På 5 dagar hinner ingenting hända.

Igår åt vi detta smarriga kött, som var tänkt för grillen.

img_0069

Nu var det inte grillväder precis, så den fick gå i ugnen. Det är framdelskött, högrev som vi putsat och kokat i enkel buljong till den är helt mör och fin. Det tar några timmar beroende på hur segt köttet är.

Låt köttet svalna i buljongen. Gnid sedan in det i en kryddblandning med lite sting i och låt det dra några timmar. Här fick det ligga över natten. Det här behöver du till ca 1 kg kött:

1 liten gul lök

2 vitlökklyftor

2 tsk paprikapulver

1krm kryddpeppar

1tsk sambal oelek

1msk grovmalen peppar

1msk grovmalen vitpeppar

2,5 msk råsocker

2,5 msk salt

Blanda alla ingredienser i en mixer. Kör till en geggig blandning. Gnid in i det kallla köttet och låt kryddorna dra in i köttet.

Värm sedan köttstycket i ugn på 150 grader 45 min- 1h eller på ett folieark på grillen. Där skall temperaturen vara något liknande. Indirekt grillning alltså och bara några få briketter. Köttet är ju klart,det ska bara bli varmt.

Skär tvärs över trådarna i tjocka skivor.

img_0076

Saftigt, gôtt. Servera med klyftpotatis och en klick creme fraiche

Vintips!

Har ni testat BolgarelloRosso Sangiovese (nr 2325) , 75 kr? En italienare som har den där röda, mulliga frukten av generösa katrinplommon och röda bär, men också en sidokick av kryddiga örter. Smakar mycket, perfekt till grillat