SB lanserade nya viner vid månadsskiftet. Det är en så kallad exklusiv lansering med viner i högre prisklasser och mindre volymer. Med det följer också en kvalitetssäkring, inte mycket var oävet men här får ni helgtips på några som jag tyckte stack ut, även med tanke på prisvärdhet. Vita idag- röda imorrn.

Willi SchaeferRiesling (nr 94932) ,129kr

Laddade syror av citrus och mineral lättar upp sötman i ett halvtorrt vin. Känns fräscht och balanserat med ananas och honungsfrukt. HÄr är kycklingpastejen perfekt eller thaimat med ganska starka kryddor.

Saint ClairPioneer Block 10 Chardonnay (nr 92038), 139krKul och ovanligt med en chardonnay från Nya Zeeland. Som i andra viner från landet finner man här en ren, pigg och sval exotisk frukt. Aprikoser, vanilj och kokos, ekfat som balanserar fint. Medelfylligt. Vill ha det till kycklingfilé inlindad i lufttorkad skinka med en krämig risotto.Würzburger SteinSilvaner Kabinett Trocken (nr 94927) , 149krFranken viner är fantastiska. Blyga Silvaner beter sig annorlunda här och ger mer koncentrerade stilar. Den här är typisk med kittlande, på gränsen till övermogen frukt, mineral, svamp och en kemisk ton av botrytis. Vinet är lätt så drick till soppa- jordärtskocksoppa blir en fullträff. Men har ni tillgång till gädda eller gös så laga en klassisk rätt med pepparrot, pressad potatis och vitsås eller ännu hellre skirat smör.