Barnen är högproduktiva nu.

Som jag berättat tidigare övar de på olika sidor hos sig själva. Den ena på den konstnärliga, skapande.

Den andra, tjejen som fyller sju, läser recept och övar på måttsatsen. Under helgen blev det massor bakat!

Kladdkaka, muffins, chokladbollar.

maskerad-och-barnbak-010

Ja, hon gjorde till och med sin egen lunch i form av pizza

maskerad-och-barnbak-004

otroligt rationellt och smidigt tyckte mor.

Till sin hjälp har hon ett häfte från Milda det flytande margarinet som jag helst byter ut mot flytande smör. (framförallt för att det är godare men lite hälsoaspekter också)maskerad-och-barnbak-019

Det enda hon fick hjälp med var att kavla ut degen lite.

maskerad-och-barnbak-009

Här har ni receptet:

2st. pizzor

2dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 msk flytande smör

1dl mjölk

2 tomater

1 tsk oregano

150g strimlad skinka

1,5dl grovt riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Blanda i en bunke vetemjöl, bakpulver och salt

3. Tillsätt flytande smör och mjölk. Arbeta snabbt ihop emd hjälp av en trägaffel, till en deg.

4. Dela degen i två lika stora delar.

5. Platta ut med en mjölad hand eller kavla varje del till runda kakor ca 15 cm i diameter.

6. Skiva tomater (vi tog ketchup istället) och lägg på degen.

7. Strö över ost och sedan skinka.

8. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Strö över oregano när pizzan kommer ut ur ugnen.