Hur tror ni vi våra dryckesvanor visade sig förra året?

Systembolaget sammanfattar året som gick:

Den stora ökningen står ekologiska viner för som ökat med 40%. Inte så konstig. Det finns mycket mer att välja på, produkterna har också blivit bättre i kvalitet. Så heja! heja! ekologiskt, säjer jag. Hoppas det en dag är en självklarhet.

Alkoholfria drycker såg vi fler av och produkter som äntligen börjar på att bli intressanta som alternativ. Min egna favorit är äppelcidern Stowford Press (nr 1989), 9.90/33cl. Men det har jag nog nämnt tidigare.Annars börjar våra nya vanor på att plana ut. Ekonomi spelar ju också in förstås. Nu har svenska kronan blivit starkare igen, då minskar inköpen här hemma. Inte från norrmännen dock, de fortsätter att handla och lyckades öka gränshandeln med några procent. Vi svenskar ökade på vininköpen något, marginellt, medans spritförsäljning minskade, också något. Det låter ju alltid som något, eller vad säjer ni? Har vi fått mer kontinetala vanor måntro?