Ska det inte vara ett krus med mumma till julmaten i år?

systembolagets_mumma

Få drycker träffar så rätt till allt det kraftiga, salta och söta som just julmumma.

Det finns massor av recept att välja på, jag brukar blanda upp min med en liten flaska mousserande vin. Det blir stabilare bubblor då och en fin syra som lättar upp mycket av den tunga maten. Om det skall vara lättöl, folköl eller starköl väljer man själv, det påverkar inte smaken på något sätt.

Här har ni mitt recept:

2cl gin

1 krm Malen kardemumma

4cl portvin, madeira eller annat liknande starkvin

50cl/1burk Guinness

50cl/1 flaska carneige porter

33cl/1 flaska lageröl

33cl/1flaska sockerdricka

37,5/halvflaska mousserande vin, t.ex. Chapel Hill Sparkling Chardonnay (nr 7649),35krLåt kardemumman dra i gin ca en halvtimme innan alla andra ingredienser blandas. Blanda direkt i kannor. Pudra sist över lite kardemumma som får vila på skummet.Imorgon få ni recept på ett mycket enkelt tugg till glöggen. Köp hem torkade aprikoser och västerbottenost utifallatt…