Det är så mycket mys i advent.

I helgen bjöd vi på olika småplock. Bland annat kom glöggkakan fram igen men nu har jag rationaliserat receptet.

img_91501

River inte choklad längre, smälter den istället, det går snabbare och blir lite annorlunda men bara till det bättre tycker jag.

Om ni inte provat den är så tycker jag att ni ska det. Den är otroligt saftig och hållbar, kan det vara glöggen som konserverar måntro? På andra, tredje dagen har den mognat och är som godast. Jag har serverar den med lättvispad grädde till. Mums!

Saffransbröd den saftiga, barnvänliga varianten. Russin kan ju få vilken femåring som helst att slå bakut. De här är fyllda med smör blandat med socker och vanilj. Klipp ett kryss i varje bulle fem minuter innan de ska in i ugn. Klicka i smörblandningen, låt jäsa ytterligare en stund innan ni gräddar dem på vanligt sätt:img_8861

För er som läste senaste numret av Värmlands Affärer fanns en del adventgott från mig där på sidan 36.

Räksnitten har jag nu varierat med att fylla tunnbröd med ett lager creme fraiche, hackad rödlök och pepparrot (man kan ta färskost med pepparrotsmak istället, ändå mer rationellt!) och sedan några skivor rökt kött. Rulla ihop brödet till avlånga rullar som väl inplastade får dra i kyl över natten. Dela varje rulle i 6 bitar, doppa ena änden i mosade ostbågar.

Tips! stryk eventuellt på mer “klet” på ena sidan då fastar mer av de goda ostbågarna.

Så här läckert:

img_8904