Säkert har ni redan börjat glunta på glögghyllorna. Kanske kommer ni ihåg glöggreceptet från ifjol. Det är hög tid nu om den ska bli färdig till jul.

Nedan finner ni mina favoriter ur årets sortiment. Antingen är det så att mina favoriter är just de med mindre sötma eller så är det en genomgående trend. Här kommer iallafall listan:

Dufvenkrooks Vinglögg (nr 96506),59krFår stå för den urtypiska glöggen, om än lite mindre söt i år. Lagom stark, lagom söt, lagom kryddig, lagom röd… lagom dyr, tycker jag.

Herrljunga 1911 (nr 96855),54krLite sötare än Dufvenkroks vinglögg men ändå inte vrålsöt. Klassisk och kryddig, kanel och ingefära sticker ut.Blossa Trestjärnig Glögg Spetsad med Rom (nr 96518),79krRund, chokladig, söt med balanserande rom karaktär. Också god rumstempererad till klassisk pepparkaka med grönmögelost.Lucia Choklad Starkvinsglögg (nr 96463),69krChokladig, söt, likörlik. God, men inte så mycket glöggkänsla.Herrgårds Starkvinsglögg Lakrits (nr 96835),89krJag gillar den. Lakrits passar bra till söta glöggsmaker. Ät mörk choklad till så blir det ändå bättre.Äppelglögg Alkoholfri (nr 92011),24krTydlig kanelkrydda, passar bra till äpplen. Mandarin i eftersmak och inte så söt och sliskig. Kommer jag att spetsa till på egen hand, eller dricka som den är.Dufvenkrooks Amore Hjortron (nr 96505),79krFin karaktär av hjortron. Lagom kryddig med fräscha frukter i avslutet. Prova kall med massor av krossad is.——————————————————————————————————————————————————–

Dufvenkrooks Jul 2010 (nr 94624),129krÅrgångsglöggen skall kommenteras men föll inte mig i smaken i år. Doftar gott av mormorskuddar men är för söt och spritig på samma gång.