Idag blev det bråttom som tusan. Insåg att det var skick till Värmlands Affäreridag och jag hade inte en aning om vad jag skulle skriva. Men vi närmar oss ju adventsttid så på det temat anspelar jag. Håll utkik i slutet av nästa vecka så får ni tips på goda grejer till glöggen, inte bara tilltugg, drycker också.

Väldans nöjd blev jag med dessa , som också blev min lunch. Gick inte att sluta äta..:

img_8812

Kryddmandlar

Jag tänkte att man måste kunna variera den där tråkiga skållade glöggmandeln på något sätt. På den vägen är det. Mer smak och en god yta tack vare äggvitan. Förstås är det jättenkelt att göra, hållbart i rumstemperatur ca en vecka:

200g mandlar eller andra nötter1 äggvita1 tsk salt0,5 tsk cayennepeppar0,5 tsk spiskummin1 msk honung

  • Vispa äggvitan till hårt skum. Rör ned honung och övriga kryddor. Sist mandeln.
  • Strö ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta på låg värme i ugn, 150 grader ca 30 min, tills mandeln fått fin färg. Rör några gånger i mandelröran under rostningen. De är fortfarande kletiga när man tar ut dem ur ugnen men torkar på ytan när de svalnat.