Pratade med en tjejkompis på telefon häromdan. Hon är också kock. Vi inser nu att vi närmar oss medelåldern, förfasas över alla trender och experiment som hittas på i köken idag.

Sen kom vi in på om det kanske var skillnad på killar och tjejer… Tja, jag vet fortfarande inte. Men en som vi nämnde var Carina Brydling, henne gillar vi!

Hon gör mat som man begriper sig på.

img_8670

Som den här lingonketchupen…kan göras på rönnbär också.

Jättegott till kött, gott till ostar, gott till mycket och håller sig länge i kylskåpet. Iallafall 1 månad.

img_8675

Så här gör ni:

Skala och finhacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta.

Lägg i en kastrull ned 2 dl lingon, 4 msk äppelcidervinäger, 1 dl socker och 1 msk torkad timjan.

Koka upp, låt sjuda ca 5 min.

Mixa tillsammans med 25 g smör tills såsen är helt slät.