Väldigt ofta petas det i maten vid vårat bord. De som står för petandet är framförallt de minsta, men jag låter dem hållas. Jag var likadan själv i de åren, och vet att man ändrar sig när man blir äldre. Det ser vi också på ungdomarna.

I går fick jag iallfall in en riktig fullträff. Ni som följer bloggen kan säkert gissa VEM som ställde sig upp på stolen och sa: –Grattis mamma… och sen tog två portioner till … Man sträcker på sig.

Den KULINARISKA upplevelsen som bjöds var den här:

img_6886

Sprödbakad sei med kokt potatis (jodå det fanns lite grönsaker men inte på lillans tallrik). Snälla smaker.

Till 4 pers:

600 g seifisk

vitt bröd

ströbrö

smör/olja

  • Skär ner 2-3 skivor ljust bröd till grova smulor, blanda med lika delar ströbröd (man kan ta mosade corn flakes också; barnfavvo). 1/2dl eller 50 g. olja eller smält smör, 1/2 dl. vatten. Salt och kanske någon mer krydda om NI har barn som gillar smaker, örter t.ex.
  • Lägg fisken i en smord form. Salta och peppra. Fördela ströbrödet ovanpå. Häll i en bottenskyla gräddmjölk. Grädda i 225 grader tills fin färg 10-15min.

Gör en vitsås/bechamel till, sila ner lite av spadet från fisken när den är färdig. Såsen kan man med fördel strö ner kryddpeppar i. Servera med kokt potatis och någon grönsak. Morötter är ju en klassiker.

Lycka till om ni provar!

/Bibbi