Tack och lov för VÄNNER.

Jag gillar odlingar och allt som växer. Sen vi flyttade till gården har jag gått in för Äppelträden. De är gamla och ger inte så mycket frukt, men god.

En utmaning är att få fason på formen på träden, de har inte varit beskurna på många år. Efter en beskärningskurs med Hushållningsällskapet tog jag mod till mig i våras och gick riktigt hårt åt dem.

Räknade med en minskad skörd, som kursledaren sa, men det här var ju löjligt. Max 10 äpplen har vi fått på våra fyra träd. Så mina planer på must och annat blev senarelagda, ett år eller fler. Men så dök J. upp, liknade mer en ängel än den fina kompis hon är, när hon ställde av ett par dunkar nypressad äppelmust i vår hall.

Hela familjen hade varit hos Angela och Tommy och pressat, fick med sig mer än de mäktade med att dricka själva så vi fick agera utskänkningsställe. Nästa dag sprang jag iväg och köpte bryggerijäst och annat. Planen med äppelcider kunde iscensättas.

Här är den, äppelmusten med jästen tillsatt. Ganska stilla ännu, men en och annan bubbla har stigit upp i röret.

Fortsättning följer…

collage

Tack för Musten, vi blev så glada!

Kram Bibbi