Fortsätter värmen lägger jag ner lite projekt i vardagsköket. Brödet sinar i boxen snart så till barnens stora glädje blir det KÖPEBRÖD ett tag. Iallfall till nästa regnskur.

Rabarbersaft är det åtgång på. Sätter en ny laddning i dag, så är den färdig på torsdag-fredag någon gång. Så här gör vi vår:

3 kg skivad rabarber varvas med 4 citroner och 50g citronsyra i en hink eller stor bytta. Häll över kokande vatten så det täcker.

Så här ska det stå 2-3 dagar, svalt, i en matkällare eller liknande. På torsdagkväll tappar vi av saften och tillsätter socker,750 g per liter. Natriumbensoat kan man tillsätta om man vill , då håller sig saften längre. Eller också kan man förvara den i plastflaskor i frysen och ta fram allteftersom, saften håller ca 2 veckor i kylskåp då.

Igår frångick jag mina principer. Vi ska ha fem-årskalas här på Lördag. Titta in imorgon ska ni få vad vi har tänkt att bjuda på!

/Bibbi